Sebab Lelaki Dapat BIDADARI | Ustazah Asma Harun

Video Viral
Spread the love

 

Rahsia Buat Duit Dari Rumah Jana RM245000 Klik Disini

     

    

Cara Kerani Buat Duit Online Buat RM300 Sehari Klik Disini

Surirumah Terkejut Dapat RM30K Selepas Buat Ini

Dapat RM400 Sehari Tengok Video Di Youtube Download Disini

 

Like
Share
Subcribe
#KhalifahUntukSemua

28 thoughts on “Sebab Lelaki Dapat BIDADARI | Ustazah Asma Harun

  1. Tak boleh ckp macam tu..org sufi ke..org syariat ke..kita semua sama hamba Allah..kita niat nak ke syurga semata mata atau kita niat nak ke syurga agar dpt jumpa Allah?..klu bagi aku..aku niat nak le syurga supaya dapat jumpa Allah..tujuan hidup kita pun fah terlafaz dalam niat hari² kerana Allah..kerana Allah..sebab tu para sufi atau wali ni Allah sayang..diberikan karomah berbagai..dan siapa yg memusuhi para wali Allah,Allah akan istihar perang pada nya..para imam kita pun wali Allah..para rasul dan nabi lebih tggi lagi darjat dari para wali..sebab tu lain pula layanan yg Allah berikan..Rasul,Nabi,Wali,Imam,Ulama, dan kebawah..smpaila kita yg mengikuti syariat..Ahlul sunnah waljamaah..mmg rasulullah suruh kita mintak syurga kerana jarang² diantara kita dapat mencapai tahap ketaatan yg ikhlas kerana cinta kepada Allah..sebab tu kita jgn mudah selesa dgn kedudukan kita sebagai umat biasa..amal ibadah belum tentu lagi diterima atau tidak..ada yg mati nanti ke syurga terus n ada yg dibasuh dulh di neraka..tetapi berbeza dgn para wali..Allah sayang..sebab mereka yg wajib lengkap yg sunat pun lengkap sehingga ada amal ibadah istimewa mereka kepada Allah..jadi jgn kita yg tak mampu nak buat lebih dari para wali ni ckp perkara yg tak betul..

  2. @raisyarazin89 btl lh awk ckp. Paling bernas sekali. Nak bertikam lidah buat apa. Sama sj. Kita kena cinta Allah dgn ikhlas spt Rabiatul Adawiyah. Tp kita juga perlu syurga krn syurga itu mmg Allah cipta utk kita.

  3. @Sophie Ayumi betul asas setiap perkara nabi ajar..niat kita kena betul..mmg kita kena mintak syurga..tapi klu kita just mengharap ganjaran semata..apa berkatnya…di ibarat kita bekerja dgn hanya fokus nak duit gaji..tetapi kita tak mencintai kerja kita..jadinya takde keberkatan kat situ..itu yg pretasi kerja terganggu..kita malas mudah merungut sebab berkat takde..jadi..siapa pun kita..biar hati kita ikhlas..amin

 1. Video mcm ni yg orang islam kita nk tengok.. video ni cuma ambil isi2 penting. Dan video nya tak panjang. Semoga kita umat islam dikurniakan Allah s.w.t kebaikkan didunia dan di akhirat.

 2. Ada ustaz luar negara buat test.. Tulis hajat kalau bleh masuk syurga nak apa, lelaki jawab 99% nak bidadari {perempuan}, perempuan pula jawab macam2 nak jd Cinderella, nak istana, nak mahligai dll.. Mungkin sbb tu allah khususkan pada lelaki hadiah bidadari.. Sedangkan dlm syurga semua boleh minta apa saja.. Wallahuaklam

 3. Bidadari itu di ciptakan oleh Allah SWT dengan langsung tanpa proses kelahiran. Seperti halnya Allah SWT menciptakan Nabi Adam as tanpa bapak dan ibu.

  Sedangkan wanita sholehah yg patuh kepada suaminya selama di dunia, akan menjadi ratu para bidadari.

  Wahai para wanita yg beriman patuhlah kamu kpd suamimu selama suamimu tdk menyuruhmu berbuat munkar.

  Bila suamimu menyuruhmu berbuat munkar, tolaklah dengan cara yg baik tanpa menyinggung perasaannya.

  jika suamimu benar2 mencintaimu, dia pasti tdk akan memaksamu untuk melakukan perbuatan yg tidak kau suka.

 4. Mau tanya saja jika si A laki2 nikah sama si B lalu si B mati, si A nikah lagi dg si C , dilanjutkan si A nikah lagi dg si D, yg saya tanyakan siapakah diantara si B , C dan D yg akan jadi ketua Bidadari???

 5. Ada hadis yg sahih menyatakan bahawa lelaki di syurga nanti

  Tingginnya seperti Adam As ,Hatinya seperti Ayyub As,Wajahnya seperti Yusuf As.

Leave a Reply