RUPANYA ADA MAKSIAT DALAM RUMAH KITA TANPA KITA SEDAR | Ustazah Asma Harun

Video Viral
Spread the love

 

Rahsia Buat Duit Dari Rumah Jana RM245000 Klik Disini

     

    

Cara Kerani Buat Duit Online Buat RM300 Sehari Klik Disini

Surirumah Terkejut Dapat RM30K Selepas Buat Ini

Dapat RM400 Sehari Tengok Video Di Youtube Download Disini

 

Dapatkan produk keluaran USTAZAH ASMA' HARUN

klik link LINK WHATSAPP

(ID ET 221)
KAMI MENJUAL PRODUK
– TELEKUNG
– JUBAH BY UAH
– BUKU² UAH
Membeli sambil menyumbang ke Tabung NGO Sahabat Amal Care
#KhalifahUntukSemua

Jom Follow Khalifah Untuk Semua

Instagram
Tiktok
Facebook
Youtube
Telegram
Whatapp

"Saya ejen sah USTAZ ABDULLAH KHAIRI BIZ di SELANGOR.

Boleh dapatkan produk² USTAZ ABDULLAH KHAIRI BIZ dengan saya.🥳

klik link 🤗"

.
*Moga dikurniakan rezeki yang melimpah ruah.. ameen* 💪🤲

#KhalifahUntukSemua

38 thoughts on “RUPANYA ADA MAKSIAT DALAM RUMAH KITA TANPA KITA SEDAR | Ustazah Asma Harun

  1. Muhasabah Diri.: 1. Paksakan diri untuk solat berjamaah di masjid/surau, sebelum kita dibawa ke masjid/surau utk disolatkan. . 2. Jagalah kesihatan diri, sebelum kita dibawa ke hospital utk rawatan penyakit yg sedang kita hidapi. . . 3. Berdoalah kita utk dunia akhirat sebelum org mendoakan akhirat sahaja utk kita. . . 4. Bersedeqahlah kita sebelum org bersedekah atas kematian kita. . 5. Hiduplah kita dgn kebaikan bukannya kita diingati dgn kejahatan. . 6. Rajin2lah utk membaca al quran sebelum org lain/anak kita membacakan al quran utk kita. . 7. Usahakan utk bawa kenderaan/kereta yg ada ke masjid/surau utk majlis ilmu sebelum kita dibawa oleh kenderaan jenazah utk ditalqinkan . 8. Selalulah kita tengok al quran / tanah kerana itulah teman sejati kita bila kita telah mati. . . 9. Berusahalah utk mengisi masa yg ada dgn amalan taqwa /kebaikan kerana masa tidak akan kembali semula bergerak ketempat asalnya bila ia telah mula. berputar. . 10. Hiduplah dgn meraih pahala sebanyak mungkin, bukannya menambah dosa kita yg telah sedia ada. 11. Bertaubat dan sering menangislah kita di atas dunia, sebelum org lain / anak kita menangis seketika utk kita.

    1. @M͟o͟h͟d͟ F͟a͟i͟z͟u͟l͟〰 محمد فايزول Aku tgk video tu teringat nama cik Rozami, dia tkde semua tangan dan kaki kecuali tangan kann je ada. Dia dah berjaya skrng. Rumah dia duduk kejap kat UTM, dia kategori OKU yg berjaya. Ada kat Youtube videonya

  2. Subhanallah! T’kasih Puan Ustazah membuka tirai ceramah yg sebegini..saya sokong sekali maka berhati2lah kita semua bila melakukan sesuatu perkara yg d larang oleh perentah Allah Swt..Insyaallah..Amiin!

  3. Kesian ustaz dan ustazah sentiasa berpesan bkn suami isteri tidak blh bersentuhan tapi malangnya semakin byk drama dan di luar sana berpegangan, berpelukan, berciuman dan sebagainta, semoga kita semua di jauhkan dari perbuatan maksiat. AMIN.

  4. Penyampaian…padu dari ustazah menyampaikan perkara berkaitan hukum yg benar…syukur.

    Inilah yg sebenarnya turut sy khuatiri…anasir2 yg menggunakan drama…dok terfikir perkara yg menakutkan…
    1. Menayangkan siri drama cinta dan remaja kononnya kehidupan…jam 7.00 mlm time nak masuk solat
    2. Menggunakan seni tu ok…tetapi apabila menghalalkan seni untuk melanggar hukum yg haram…pastinya tak bawa ke mana pun….akhirnya apa yg ditayangkan menjadi penyumbang kepada apa yg dibicarakan oleh uztazah…ya apa yg dibicarakan ustazah itu wajar dan tepat…..
    3. Sekarang nie…sampai dah terkeluar cakap dah….tv nie dah tak de filem lain….bercinta….sedih….peluk….gaduh2…putus….cinta balik. Aksi buat dosa…..mudah2 je….sbb x thn iman…adoiiii….

    Taklah pandai buat drama tapi taulah juga nak nilai…kualiti dan standard drama atau filem….

    Ok…lah maaf sekadar kongsi rasa…
    Tugas ustazah dah peringatkan…tugas ibu bapa pulak camne…..jgn biasakan benda yg x boleh dlm hukum atau tegakkan hukum ala kadar je….moga diperteguhkan iman kita dan semua
    Amiiien…Lindungilah diriku dan keluargaku……

    1. ##(Viral)Kerajaan Malaysia tolong perangi pengamal sihir MUNAFIK pasangan Mandul pesara kerajaan iaitu (MARIANI BTE MOHAMED SAAD – PESARA JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT SELANGOR – TEAM CEMBAN) dan (ABU JAMAL BIN SULAIMAN – CATERING) Mereka turut mengamalkan ILMU HITAM serta menyertai kumpulan ajaran sesat menjalankan PELBAGAI kegiatan jenayah termasuk PENGHASILAN & PENGEDARAN DADAH, RASUAH, ROGOL, PELACURAN, menculik dan memperdagangkan MANUSIA melibatkan bayi, kanak- kanak & remaja.  kediaman mereka di NO. 14, JALAN ANGGERIK SATU i, TAMAN DESA ANGGERIK, 48200  SERENDAH, HULU SELANGOR
      https://www.instagram.com/viral_jenayahmalaysia.official/

      https://www.instagram.com/p/B_h3nerlhuK/?utm_source=ig_web_copy_link

  5. Sebab tu sy bahagia dok sore d rumoh walaupun suami jauh. Study, berkebun, menjahit, buat benda hobi lagi berbaloi. Mungkin sy ni tak juruh mna bila org pancing. Boleh jadi marah, boleh jadi nak ngumpat, boleh jadi nak komen, boleh jadi nak judge. WLhal org pancing nak cari pasal je. Lps tu phone kita dia intip. Org yg bijok bergaul takpe lah kot. Kita ni tak bijok bergaul. Lgpun nak bijok bergaul apanya kalau nak dibuat mangsa pancingan. Mcm contoh ustazah bagi …. dlm sejid pegang tasbih boleh ngumpat. Rasulullah dh kata wanita itu terbaik tempatnya di rumah. Tapi kalau tak bagi gi sejid, pompuan komplen pulak mcm org lelaki je layak gi sejid. Tp perangai mmg tak layak.

  6. Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh . . Alhamdulillah . . Terbaik Ustazah . . Tahniah . . Semoga berjaya . . .💫 🌹 🌾 💐 🌾🌷 🌾🇲🇾

  7. Betul tu, contohnya sekarang ni couple keluar berdua dengan lelaki pun dah jadi benda biasa, bersepah dekat luar, tak jaga ikhtilat lelaki perempuan, salah satu pengaruh show2 tv juga, budaya barat, couple tu macam benda biasa sangat dah sekarang ni, yang single pula tiba2 malu sebab takda couple, tengok kawan2 semua couple, untuk yang single tu bersyukur lah Allah bagi kamu single, buatnya tiba2 kita mati tak sempat taubat time kita buat dosa couple tu, tak ke seram 😭 apa nak jawab dekat sana nanti, untuk yang single tu tetaplah taat perintah Allah, buat apa yang Allah suruh, jauh apa yang Allah larang, kumpul pahala banyak2, fokuskan untuk cari redha Allah, InsyaAllah nanti Allah bagi suami yang baik2 juga, jangan risau kalau tak sempat nikah dekat dunia ni, kalau taat perintah Allah dekat syurga dah dijamin macam2 oleh Allah, InsyaAllah semoga Allah redha dengan kita dan dapat dimasukkan ke syurga Allah, Aamiin

Leave a Reply