Permohonan RM50 ePENJANA Tidak Lulus | Apakah yang anda perlu buat?

Buat Duit Online Malaysia
Spread the love

 

Rahsia Buat Duit Dari Rumah Jana RM245000 Klik Disini

     

    

Cara Kerani Buat Duit Online Buat RM300 Sehari Klik Disini

Surirumah Terkejut Dapat RM30K Selepas Buat Ini

Dapat RM400 Sehari Tengok Video Di Youtube Download Disini

 

Permohonan RM50 ePENJANA Tidak Lulus | Apakah yang anda perlu?

Sudahkah anda membuat permohonan RM50 kredit ePENJANA? Jika permohonan anda tidak lulus, apakah yang anda perlu buat? Langkah yang perlu dibuat adalah seperti yang dijelaskan dalam video.

Imbas kembali:
Setelah kerajaan mengumumkan RM50 e-tunai dari ePENJANA boleh ditebus mulai 31 Julai 2020, ramai yang tertanya bagaimana cara untuk tebus RM50 e-tunai atau RM50 kredit e-wallet daripada Touch 'n GO, GrabPay dan BOOST? Mari kita saksikan video ini.

Adakah anda sudah terima RM50 setelah anda muat turun aplikasi MySejahtera? Kenapa tidak dapat RM50 dalam MySejahtera? Bagaimana nak tebus RM50 dalam MySejahtera? Jom! Mari kita saksikan video ini untuk penjelasan selanjutnya.

Kerajaan menyarankan orang ramai memuat turun aplikasi MySejahtera bagi membolehkan penilaian kesihatan kendiri dilaksanakan. Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, aplikasi itu juga membolehkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengambil tindakan cepat, tepat dan berkesan untuk mengenal pasti serta memaklumkan kepada kontak rapat sekiranya berlaku kes jangkitan koronavirus (Covid-19) dalam masyarakat.
“Kerajaan juga akan mengkreditkan RM50 ke dalam e-dompet pengguna setelah mereka memuat turun aplikasi MySejahtera sebagaimana diumumkan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (Penjana) sebelum ini. “Ini bagi menggalakkan orang ramai memuat turun dan menggunakan aplikasi MySejahtera,” katanya pada sidang akhbar (Non-Health) selepas Mesyuarat Khas Menteri-menteri Mengenai Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan.

Sila subscribe kepada saluran saya (HWAGOR).

Peralatan yang saya gunakan:
Kamera
Mic
Mobile phone
Tripod

Terima kasih.
RM50电子荷包红包 获50令吉电子钱包 B40 M40
须下载MySejahtera方可获取dapat RM50 e-dompet
Bantuan Sara Hidup bsh Bantuan Prihatin Nasional bpn
tebus e wallet rm50 如何领取电子钱包RM50

10 thoughts on “Permohonan RM50 ePENJANA Tidak Lulus | Apakah yang anda perlu buat?

  1. Bro mula ak x login my sejahtera aku claim 50 gagal dekat e wllet macam mana nak claim balik bagi dapat 50 tu sbb dia kata dalm beberapa hari atau kemaskini so macam mana nak restart balik bagi ada step ii tu balik?

  2. tidak berjaya kerana kesilapan kecil guna perkataan short form pada binti ke bt …tah apa-apatah itupun gagal di terima… no IC kan ado pakai aje la no IC tu ..no IC mana ada sama dengan orang lain punyakan …cuma kesilapan kecil pun di tolak tah apa-apatah

  3. Bro mcm mn klau hari tu ak dah buat pengesahan kad pengenalan tpi ada maklumat tak lengkap so dia tak terima . Jdi ak buat semula bgi lengkap but sampai skrang dia masi buat pengesahan kad pengenalan . Dah dkt 1minggu

Leave a Reply