Nak Dapat 100K Sebelum Umur 30?【Tips Simpan Duit 2021】

Buat Duit Online Malaysia
Spread the love

 

Rahsia Buat Duit Dari Rumah Jana RM245000 Klik Disini

Β  Β  Β 

Β  Β Β 

Cara Kerani Buat Duit Online Buat RM300 Sehari Klik Disini

Surirumah Terkejut Dapat RM30K Selepas Buat Ini

Dapat RM400 Sehari Tengok Video Di Youtube Download Disini

 

Nak Dapat 100K Sebelum Umur 30?【Tips Simpan Duit 2021】

Nak dapat $ 100,000 pertama anda bukanlah suatu pencapaian yang mudah, tetapi ini pasti merupakan pencapaian bagi kami. Oleh itu, jika anda berumur 20-an, nak simpan 100,000 pertama, video ini terbaik bagi anda untuk buat duit CEPAT! πŸ‘¨β€πŸŽ“

Simpan dan labur duit dengan bijak dan anda mesti akan menjadi jutawan suatu hari nanti! πŸ’°

#menyimpan #melabur #jutawan

***

Nak labur US stocks? πŸ‡ΊπŸ‡Έ
Bukakan FREE account dgn e-Toro:
πŸ‘¨β€πŸ’»Sign-up eToro Demo Account to get $100,000 virtual money to find out how it works!
πŸ‘‰ ​

eToro Regulation & Licenses:
πŸ‘‰ ​
πŸ‘‰ ​

⚑️Macam mana nak melabur StashAway Malaysia or StashAway Simple?
//Tekan link di bawah untuk maklumat lebih lanjut! πŸ˜‰
//50% discount dgn link di bawah! 🌈🌻
πŸ‘‰πŸΌ

Be an informed Investor TODAY! πŸ“£
Making the right investment decision EVERYDAY! πŸ“ˆ
// Sign-up now for a 7 days FREE trial with Fininv Daily Market Update telegram community
// Subscribe for only RM 1 per day after trial

πŸ‘‰

Register a Tiger Brokers Account to start Trading US Stocks!
πŸ‘‰

Sign-up with our unique code to get 5 FREE TRADES!
πŸ‘‰MRMONEY

⚑️Labur CRYPTOCURRENCY di Malaysia seperti Bitcoin?
//Melaburlah melalui LUNO Malaysia
πŸ‘‰πŸΌ

//Get additional RM50 BTC for buying RM500 crypto *LIMITED TIME ONLY*
πŸ‘‰πŸΌApply code *** MRMONEYTV50 ***

Come say Hi to us at,

– Website: ​
– Facebook: ​
– Twitter: ​
– Instagram: ​
– LinkedIn: ​…
– TikTok: @mrmoneytvchannel
– Podcast: ​

For business inquiries, do contact us at,
βœ‰οΈ mrmoney@mrmoneytv.com

***Disclaimer***
– All trading involves risk. Only risk capital that you’re prepared to lose.
– Past performance is not an indication of future results.
– This content is for educational purposes only and is not investment advice.

66 thoughts on “Nak Dapat 100K Sebelum Umur 30?【Tips Simpan Duit 2021】

  1. Alhamdulillah…capai saving more than 100k sblm masuk 30an…tpe korbankan kereta idaman…n start buat part time kerja smbl bljr dr umur 15…nasihat sy kawal perbelanjaan…jgn ikut nafsu…

    1. @Ahmad Bahri Che Mat Ariffin klu kita tgk betul2 kancil dgn honda city ni tak jauh beza pun..
      dua2 pakai petrol
      dua2 berjalan atas jalan raya menghadap jem jgk
      bukan nya boleh jadi kereta terbang pun walaupun dah tahun 2021
      lebih baik hidup sederhana dan tenang drpd hidup kaya raya tapi muflis papa kedana..
      cuba tengok statistik berapa ramai golongan belia yg muflis

    1. @NURFARHAN NABIL BIN SHUKRI Apa benda laa kau ni. Orang tu tanya baik2. Apa salahnya mintak YouTuber share pasal tu? Semua nak ikut otak kau, better kau jela jadi YouTuber. nak tengok gak jauh mana boleh pergi dengan perangai kolot macam kau ni. tanya itu tak boleh, ini tak boleh

  2. Saya dah umur 29 tahun ni..kerja start 22 tahun…simpanan yg saya mampu kumpul hanya RM48,539.00..paling menyesal x invest kat crytop, asb, FD sejak awal mula kerja.

    1. Yang masih berjinak2 ni jgn main kt crypto, masih baru lagi, sekarang semua crypto tengah jatuh harga sebab bank2 plan nak boikot, china pun dah ban. Lebih baik invest kt emas, lebih selamat.

    2. @β€’Aoβ€’ haha lemah mentality hang ni..tu market manipulation fhm x?every year mesti diorng bt benda sma..untuk jatuhkan harga kemudian bagi good news lepas tapaw .. buy when people are feared, sell when people are greedy. Sekian..

  3. Biasanya orang akan masuk B4u daripada tahun 2017-2021..tapi alhamdulillah dapat hasil..rezeki semuanya milik Allah taala

  4. Hi. I started saving from 26 and now im 31. Mula mula ada x sampai 1k je dalam bank account. But now i have around 140k + 100k sijil asb. Pretty hard at first but will be easy along the way. I give up everything for this, dream car, marriage, lavishness. And once u had the money, dont forget to help the poor and pay your zakat if youre a muslim.

  5. bagi saya 100k terlalu drastik , saya percaya ramai ada komitmen sendiri , sebab hidup seseorang semua lain cabaran nya . Jadi apa kata korang aim sekitar rm550 sebulan dan ikut cara seperti atas ni .Sekurang kurang ada 50K masa umur 30 tahun satu pencapaian cukup besar . Gaji kita lepas grad pun bukannya besar

    1. @mohamad norazizi ada cara capai 50k setahun . tapi ni resiko tinggi , tpi profit kaw kaw tinggit . perlu ilmu . dan berani ambil resiko . iaitu main investment dalam dunia crypto .

  6. sy start menabung dari usia belasan tahun, time remaja org gile2 ikut trend pki iphone, samsung shopping baju dan segala2, sy mmg ikat keinginan daripada ikut trend tu. lantaklah pki benda cikai saja. start kerja sy amalkan benda yg sama.. org beli kereta besar tapi sy start melabur dgn asb.. pki kereta pun second sahaja.. jnji boleh gerak.. every gaji sy spent dgn wise.. di usia 32 alhamdulillah lebih dari 200k simpanan.. apa yg penting utk menyimpan ni kena ada 1 je.. disiplin dlm hidup..

    1. @2M Views wsalam 1 akaun 200k..Maybank.. Sy ada private banker sendiri under premier wealth.. jadi senang sebab mereka lebih arif nak adjust..

    2. @LangkahKanan maybank premier wealth/private banking . akan ada manager yg jge akaun awak , pelaburan dll. dan beliau akan bantu organize segalanya

    3. @Izzat Sabiq salam bro, boleh tau yg ade simpanan 200k tu cash di bank or 200k akaun asbf tu? mcmmane cara nk contacr private banker maybank tu?

  7. Bdk2 kt luar jgn koyak dgn komen2 dlm nie..follow your own pace..diorang nie sume..not 100% telling the truths..maybe 90%yg berjaya tu dh already form rich or middle class family..so jgn caye sgt komen dlm nie…follow your own pace and will…sbb penah sebelum nie ade yg sembang leh saving smpi ribu riban..sbb gaji pn 5 digit…so it possible for them to archieve the target…peace..gua kalo kena kecam benda bese..sbb benda yg betul mmg pahit…kalo bgtahu…

    1. Betul sokong saya sokong anda. Biar kita ikut our own pace sbb ini perjalanan kehidupan kita mmg kita boleh ambik pengajaran daripada pelbagai sumber tapi kena ingat tak sume orang tempuhi ape yang kita lalui maka kita perlulah tahu kapasiti kemampuan kita sekian

      Terima kasih Tuan atas nasihat

    2. Betul tu. Video ni recommended utk yg single, tak banyak commitment. Saya dulu pon kumpul jugak, lepastu dh kahwin, dh ada anak, kehidupan sekarang gaji cukupΒ² sampai hujung bulan. Ada baki pon 100-200 je sebulan.

  8. Alhamdulillah,sya umur 22 ada rm385310k dalam bank,ini pon hasil dari ASB dan public mutual,sya menyimpan memng sngat kuat,dan memang jenis suka DUIT πŸ˜…,sya ni memng jenis berjimat la,baju raya pon x beli,kasut jogging satu je,baju jalan 5 tahun lepas pon ada 2,fon pon beli murah puya samsung harga rm359,sebab sya ni memng jenis bukan orng bergaya dn ikot trend,sya ni bekerja sndri,amik commission tiada basic, tapi keje kena kuat,x keje xda gaji,so pada budak2 muda mcam sya ni,buat2 la menyimpan,buat investment,jangan ikot trend sangat,keluar mall je beli kasut dan baju baru,aku keluar pakai selipar je, selesa bagi aku,dan tolonglah la jngan guna duit buat benda merepek,jangan la pergi Starbucks selalu,ni gaji sikit,tapi gagah jugak pergi Starbucks,sebab nk nmpak style,jngan endahkan orng,sabar kena bnyak,jngan pikir nk beli kereta ke,beranak kan duit dulu,lepastu beli rumah,aku pon beli rumah Pertama aku,condo harga dlm 308k,downpayment 30% hutang 30 tahun,sebulan aku byar bank dlm rm610 aku bagi sewa sebulan kt tenant rm1.8k sebulan,dari situ pon aku dh untung rm1190,aku pon beli kereta bezza standard je harga dlm 36k,itu pon beli sebab hntr barang,so aku ni memng jenis beli barang bila perlu je,so nasihat aku,orng yg sebaya mcam aku ni, kuatkan menyimpan,buat ASB ini penting,buat insurans,bayar zakat perniagaan dan harta, jngan ikot trend,kawal nafsu darah muda,klau nk lagi senang cara nk simpan duit,duduk dalam kalangan orng2 yg suka buat duit dan suka menyimpan, confirm perangai mereka kita akan ikut,dan lagi satu, menyimpan kuat,cari duit pon kuat,cari duit kena lagi kuat dari menyimpan,dan saya nasihatkan,jngan bila nmpak sesuatu yg mahal,teros keluar ayat MAMPU TENGOK JE,JNGAN BIASAKAN AYAT NI,LETAK DALAM HATI KLAU NMPAK SESUATU YG MAHAL,KATA KAT DIRI SENDIRI, INSYAALLAH AKU USAHA DULU UNTUK DAPATKAN,NI AWAL2 DH KATA MAMPU TENGOK,MCAMNA NK DTG USAHA,JNGAN BNYAK PIKIR JE NK BUAT APA,TAPI BNYAK BERTINDAK DULU,BUAT PRAKTIKAL BNYAK2 UNTUK CARI DUIT UNTUK BERJAYA,ITU SAJALAH PERKONGSIAN SAYA,HARAP2 MEMBANTU

    1. @Boro Boro cuba dulu bang,dulu masa sya umur 16 pon,sya tengok orng yg berduit pon saya rasa saya macam mustahil nk jadi orng berduit,tapi alhamdulillah rezeki saya dapat menyimpan duit

  9. Kalau sy jumpa video ni 3 tahun lepas mungkin sy ad simpanan yg banyak skrg. Nothing is too late i guest , i will try to think more about saving n investing from now on. Btw Selamat Hari Raya guyss!

  10. Alhamdulillah dulu masa start kerja aku baca buku personal finance for dummies cukup la ilmu nak kumpul duit. 10 tahun aku track setiap sen perbelanjaan. Sekarang umur 43 nak retire pun boleh. Sangat sarankan budak2 muda dapatkan ilmu kewangan banyak2.

Leave a Reply