Cara Bayar Guna eWallet Grabpay Di Kaunter & Tempat Boleh Guna Grabpay

Buat Duit Online Malaysia
Spread the love

 

Rahsia Buat Duit Dari Rumah Jana RM245000 Klik Disini

     

    

Cara Kerani Buat Duit Online Buat RM300 Sehari Klik Disini

Surirumah Terkejut Dapat RM30K Selepas Buat Ini

Dapat RM400 Sehari Tengok Video Di Youtube Download Disini

 

Video ini merupakan tutorial untuk menggunakan Grabpay di kaunter

#ewallet
#epenjana
#grabpay

54 thoughts on “Cara Bayar Guna eWallet Grabpay Di Kaunter & Tempat Boleh Guna Grabpay

    1. Thank you! I agak macam tu la but not sure because tak pernah cuba. Now tengok how you explain. Confirm. Thank you ya. LIKE 17.

    1. Zul Kapan yang confirm petronas & petron. shell sy tak pasti. rasanya tiga tiga boleh dah.

    2. Zul Kapan sepatutnya semua boleh. bila petronas/ petron umum boleh guna grabpay dekat stesyen minyak diorang, semua cawangan kena ikut. kalau xboleh tu mungkin ada masalah teknikal dekat petrol pump tu.

    1. @mohamad hanafi yakah? Silap saya tapi kali terakhir saya pergi sana masih tak boleh pakai grabpay.

    1. Kelapa Muda xboleh. TNG je boleh guna dekat 7e setakat ni. tapi kalau KK supermart semua grab, tng, boost boleh guna.

  1. assalamulaikum abg..nak tanya klu untuk grab car boleh bayar pakai qr code x? grab pay tu gna qr code untuk grab car ?

    1. Waalaikumussalm dik. boleh bayar guna ewallet grabpay. tapi dia xguna qr code macam dalam video ni. awak kena setting dekat payment. klik dekat payment, atas belah kanan tu ada logo setting. klik logo tu. awak klik add payment method, lepas tu pilih grabpay yg logo G hijau tu. kena topup duit siap2 dekat grab pay tu. nanti akan automatik tolak dari ewallet grab pay kalau awak guna grab car.

  2. bang cam mne ah nk transfer grabpay ke acc bank? cari2 tk jumpa pon dlm grabapps tu ermm

  3. Bang kenapa saya pergi ke kedai yang ada grabpay lepastu scan menggunakan voucher epemula tu dan tak boleh boleh bagitahu takk hm malu saya bang dh amik barang bnyk dh pastu tak boleh sedih gilerr

    1. aduhai kesiannya. kedai tu memang terima grabpay ke? macam tak banyak kedai yang terima grab pay. awak guna dekat kedai apa ya?

      awak ada klik dekat myreward, lepas tu klik use tak dekat voucher tu sebelum tunjuk qr code untuk bayar tu?

    2. Saya dah dapat jawapan.

      Each voucher is tied to a certain minimum spend. The voucher is valid with a minimum spend of RM5/RM10/RM15/RM20/RM30; Minimum spend refers to the payment amount before the reward is applied.

      Please ensure your GrabPay Wallet balance is more than or equal to the payment amount to apply this voucher.

      Voucher is not applicable if you pay with GrabPay Wallet at a non-GrabPay DuitNow QR.
      Only 1 (one) voucher can be applied for each GrabPay Wallet transaction. This voucher is not valid with any other voucher, discount or promotion.

      Awak kena ada baki grab pay wallet sama atau lebih dari voucher yang awak bak guna tu. 😅

    3. @Alif Aiman akan tolak kalau awak kena bayar rm 35, tapi awak apply voucher RM 30. so RM 5 tu akan ditolak dari wallet. Boleh tengok video latest sy untuk lebih memahami.

      Kenapa Tak Boleh Guna ePemula Grab Pay Di Kedai Fizikal?
      https://youtu.be/R2zXUlzAD0w

  4. Asalm baru tadi Claim e permula 150 duit dia automatic Kee terus Kee paymet ke macam mne

    1. @Alif Aiman ok sy dah dapat jawapan.

      Each voucher is tied to a certain minimum spend. The voucher is valid with a minimum spend of RM5/RM10/RM15/RM20/RM30; Minimum spend refers to the payment amount before the reward is applied.
      Please ensure your GrabPay Wallet balance is more than or equal to the payment amount to apply this voucher.
      Voucher is not applicable if you pay with GrabPay Wallet at a non-GrabPay DuitNow QR.
      Only 1 (one) voucher can be applied for each GrabPay Wallet transaction. This voucher is not valid with any other voucher, discount or promotion.

    2. @Alif Aiman awak ke a topup jumlah lebih atau sama dengan nilai voucher yg awak nak guna. 😅

      kalau TNG tak perlu.

Comments are closed.