5 CARA BUAT DUIT DUDUK RUMAH SEMPENA PKP MALAYSIA 2020 TANPA MODAL

Buat Duit Online Malaysia
Spread the love

 

Rahsia Buat Duit Dari Rumah Jana RM245000 Klik Disini

     

    

Cara Kerani Buat Duit Online Buat RM300 Sehari Klik Disini

Surirumah Terkejut Dapat RM30K Selepas Buat Ini

Dapat RM400 Sehari Tengok Video Di Youtube Download Disini

 

5 CARA BUAT DUIT DUDUK RUMAH SEMPENA PKP MALAYSIA 2020 TANPA MODAL
LEARN ABOUT ONLINE BUSINESS FOR FREE⤵️

MY WEBSITE ⤵️

5 CARA BUAT DUIT DUDUK RUMAH MASA PKP COVID 19 , JANA INCOME SECARA ONLINE .

Hi nama saya Weng Honn ,dalam video ini saya akan kongsi 5 cara yang boleh buit duduk rumah masa PKP ini.

Anda boleh jugak continue guna cara ini untuk buat duit secara online selepas PKP.

Jika anda nak belajar lebih banyak cara untuk menjana duit secara online , subscribe ke youtube channel saya .

Jom kita mula.

Cara pertama adalah blogging .
Blogging adalah cara yang paling senang untuk mula jana income tanpa modal online .

Bagaimana anda boleh buat duit dengan blogging?

Sebagai contoh,dropshipmmme.com ini adalah website saya yang share tentang cara jana income dengan shopee dan lazada dropshipping.

Semua ini adalah iklan daripada google .Dalam programme google adsense , blogger boleh apply untuk meletakakn iklan seperti ini di atas website and . Jika ada orang klik di iklan ini , anda akan dibayar oleh google.

Ini adalah google adsense akaun saya , so , ini adalah bulan keuntungan daripada blog saya , bukan duit yang banyak , tapi ok jugak kan secara pasif.
Anda boleh start blog anda tanpa model dengan menggunakan wordpress.com ataupun blogger.com
.
Next , Social Media Influencer
Facebook , instagram, titktok anda boleh buat duit dengan semua social media ini platform ini .
Ok Weng , bagaimana saya nak buat duit dengan social media ini sebagai influencer?
Ini memang bukan mudah . Anda tidak boleh jana duit directly daripada social media ini sebagai influencer.Jika instagram account anda ada 100k influncer , instagram tidak akan bayar anda.
Semua social media influencer ini menjana income apabila ada company bayar mereka untuk buat product review , ataupun promote company mereka .
Jadi ,jika anda nak jana duit sebagai seorang social media influencer , goal anda Cuma ada satu , naikkan followers anda secepat mungkin .
Next , shopee ,lazada dropshipper.
Anda boleh start jadi shopee ataupun lazada seller tanpa modal . Cara buat duit tanpa modal dengan shopee dan lazada sebagai seller adalah di katakana dropshipper .
So , bagaimanakah business model ini?
So first step , anda perlu register sebagai seorang shopee atapun lazada seller. Kedua , boleh dapatkan products dari platform seperti aliexpress , dan pilih mana-mana product yang anda nak jual.
Post product ini ke shopee store anda . Dan apabila ada pelanggan beli di shopee store anda , anda Cuma perlu beli di aliexpress dan supplier ini akan ship products ini kepada customer anda.
Ini adalah process droprshipping secara ringkasnya. Jika anda nak belajar lebih banyak tentang shopee dan lazada dropshiping secara percuma , klik di link atas sini ya.
Next Ebook Writer .
Jika anda suka tulis buku , anda boleh start business ebook tanpa modal. Cara ini memang senang sahaja. Anda boleh jual buku anda ke amazon secara percuma .
Weng pernah try tulis buku dan jual di amazon ataupun di kobo.com. Ini adalah amazon dan kobo account yang saya jual ebook saya . Jika anda suka tulis buku , then anda boleh try jual ebook di dua platform ini . Weng memang tidak suka tulis buku , memang tak enjoy la. Tapi kalau anda suka tulis buku , memang ia boleh menjana income ya.
Dan register adalah percuma untuk jual di amazon dan kobo. Walaupun tak banyak duit yang anda boleh tengok di sini , ini adalah kerana saya memang tidak buat betul betul .
Saya percaya jika anda memang suka tulis buku , ini memang merupakan online business yang baik , kerana anda boleh buat tanpa modal dan boleh buat di rumah sahaja.
Next Online designer ,
Jika anda adalah designer , anda boleh paparkan services anda ke platform seperti , fiverr , freelancer dan juga Upwork.com.
Berapakah anda akan dibayar?
Ada yang dibayar $50 per hour lebih kurang RM200 per hour ,ada yang $44 lebih kurang RM170 ringgit sejam .
Boleh tahankan .Jadi inilah 5 cara yang anda boleh BUAT DUIT DUDUK RUMAH MASA PKP COVID 19 , JANA INCOME SECARA ONLINE tanpa modal .

15 thoughts on “5 CARA BUAT DUIT DUDUK RUMAH SEMPENA PKP MALAYSIA 2020 TANPA MODAL

  1. weng you memang good lah tapi saya tak pandai nak buat tapi kalau saya cuba lah senang nak buat pemedahan isteri saya tukar enjap plastik 3 bocor bos

Leave a Reply