๐Ÿ˜ฑ PART 1 | Cara pakai davinci resolve 16 – Belajar video editing youtube

Buat Duit Online Malaysia
Spread the love

 

Rahsia Buat Duit Dari Rumah Jana RM245000 Klik Disini

ย  ย  ย 

ย  ย ย 

Cara Kerani Buat Duit Online Buat RM300 Sehari Klik Disini

Surirumah Terkejut Dapat RM30K Selepas Buat Ini

Dapat RM400 Sehari Tengok Video Di Youtube Download Disini

 

Dalam video ni saya share Cara pakai davinci resolve 16 supaya anda juga boleh belajar video editing youtube. Nak banyakkan view video kat sini
Cara edit video menggunakan davinci resolve 16

Tonton Video PART 2:
Tonton Video PART 3:

Saya dah guna Davinci Resolve ni agak lama dan rasa Davinci Resolve ni video editor paling mudah, Stabil & paling best FREE lepas tu render macam laju sikit ;D

Ini yang cara edit video untuk youtube yang saya guna buat masa ni.

Download PERCUMA Video Editor Davinci Resolve 16:

Subscribe Channel Izuan Bakar tanda support!

Jom belajar banyakkan view di –

Keyword tools yang digunakan:

Tubebuddy (Recommended):
VidIQ : vidiq(dot)com/
keyword everywhere :

Join Group FB:

Pastikan anda subscribe

Nak video anda ranking dicarian?
KLIK:

Anda akan belajar, mencari keyword di youtube, cara menambah viewers dan lain lain. Yang penting cara ranking/optimize video anda supaya berada di laman utama carian youtube

Follow Izuan Bakar
Facebook:

Kenapa pentingnya anda belajar Ranking Video di Youtube?
Supaya video anda mudah dijumpai kerana video anda berada dihalaman pertama (ranking). Jika anda menggunakan keyword yang tepat serta pandai olah untuk tajuk atau judul, deskripsi & tag video anda lebih mudah untuk dijumpai di carian.

Tonton video Cara pakai davinci resolve 16 – Belajar video editing youtube | PART 1 ini sampai habis. Jika bermanfaat silalah share, subscribe komen & like jika bermanfaat.

Keyword tools yang digunakan:

Tubebuddy (Recommended):
VidIQ : vidiq(dot)com/
keyword everywhere :

Pastikan anda subscribe Izuan Bakar

p/s: Aku mohon maaf sekiranya video ni ada kekurangan & jika korang rasa aku perlu buat penambahbaikkan just PM aku atau komen je kat bawah.

Aku manusia biasa yang memang tak lari dari buat kesilapan. Mungkin ada video-video aku yang buat korang rasa meluat, rasa tak best, atau mungkin buat korang rasa stress tak tido malam. Aku just share apa yang aku tahu & apa yang aku rasa patut aku share. Sebab sharing tu PERCUMA geng. Terpulang kat korang nak menilai macam mana.

Jangan lupa Subscribe LIKE, Komen & SHARE channel aku supaya aku lagi semangat buat sharing di Youtube.

Dan mungkin aku dah makin kurang post di wall FB aku, sebab kebanyakkan post2 sharing aku susah nak track balik dan ada komen beratus2 FB dah delete. kalau akau main Youtube, aku boleh track balik dan korang pun senang nak cari..

Apa pun jangan lupa join Group FB YoutubeExploite:
Kat situ aku akan share pasal Youtube FREE!

JANGAN LUPA SUBSCRIBE!!

38 thoughts on “๐Ÿ˜ฑ PART 1 | Cara pakai davinci resolve 16 – Belajar video editing youtube

    1. @Izuan Bakar belum lagi, ni bru start nk tgk utube cara2 hee. Bila ckp kene ade intro semua tu baru terfikir nk buat. ni pon tgh cari bahan utk edit intro ๐Ÿ™‚ inshaAllah terimakasih ye, apa apa saya tanya boleh?

  1. bang kalau contoh la kan saya edit video assignment experiment saya, saya dh letak procedure and data result tapi saya terlupa nak letak graph diantara procedure n data result tadi, mcm mana ye saya nak anjakkan clip ke2(data result) and seterusnya supaya saya blh selitkan graph saya tadi? sbb saya penah terlupa n jenuh nak buat satu2 balik demi nak masokkan clip 2(yakni graf tadi), harap abg dpt jwb n tq๐Ÿ’•

  2. Alhamdulilah, terima kasih sahabat, video sgt2 membantu. Pengunaan bahasa yg sopan dan cara mengajar yang mudah nak paham.
    Sy dah subscribe.

    Terima kasih .

Leave a Reply